Poročne obleke, poročni nakit in dodatki, poročni čevlji - MOD'ART, salon poročne in svečane mode
 
REZERVACIJE: 01/724 45 88
 
 
 
 
 
Modni trendi ženskih poročnih oblek
Podobno kot v preteklih nekaj letih tudi letošnje kolekcije poročnih oblek zaznamuje več precej raznolikih stilov, kljub marsičemu že videnemu pa lahko trdimo, da v novih kolekcijah veje duh sveže kreativnosti.

Zlasti pri vodilnih ponudnikih poročne mode so opazno poudarjene tako enostavnejše linije in telirani kroji z inovativnimi in dodelanimi detajli, pa tudi stilno povsem drugačne voluminoznejše obleke, ki jih zaznamujejo tradicionalnejši elementi kot so pentlje, trakovi, pliseji in naborki. Glavne barve so svetle, najpogosteje krem in umazano bele (t.i. 'off-white'). Naravna lepota in preproste, čiste oblike so odlična izbira za nevesto, ki si želi biti brezčasna tudi v poročni obleki.

Čiste in enostavne linije so občasno prekinjene z izbranimi dekoracijami v pasu ali pod prsmi (opazne, a elegantne okrasne zaponke, bogato okrašeni pasovi), ki pogumno vstopajo v brezčasen lik klasične neveste. Zlasti tem stilom se lepo podajo transparentna ogrinjala raznolikih dolžin (kratke jakne in dolgi plaščki). Najpogosteje so obleke teh stilov izdelane iz mehkejših in padajočih materialov, npr. muslinov.

Posebnost so skoraj že aristokratsko delujoči videzi, t.i. 'empire look', kjer je oprijet zgornji del 'rezan' tik pod prsmi, spodnji del pa je ohlapnejše teliran. Visok prsni rez 'podaljša' postavo, jo naredi vitko in gibko ter poudari ženstvenost in nežnost postave.

Gube in naborki (draperije) so še vedno zelo modni, prav tako tudi bolj ali manj opazni čipkasti dodatki in tili. Pestre strukture kril ustvarja poigravanje z različnimi dolžinami plasti, ki so asimetrično položene druga vrh druge. Pogoste so kombinacije oprijetih zgornjih delov obleke z bogatimi naborki v spodnjem delu krila.

Ne moremo mimo elegantne klasike v linijah 'morske deklice' - z nežnimi čipkastimi dodatki ali v celoti prekrite s čipko, oprijeto čez boke skoraj do kolen, nemalokrat z opazno dekoracijo v predelu tik pod prsmi (gladek pas z brošo, opazne dekoracije podaljšanih rombastih oblik iz steklenih kamenčkov ali kristalov).

Klasične in mladostne linije dopolnjujejo avantgardni elementi, naprimer nekoliko širše in opazneje dekorirane naramnice ali bogato okrašene obrobe poudarjenih ovratnih V-izrezov.